This project is a modernist-inspired elevated platform home that creates the sensation of being up in the trees. The upper floor of the home has been designated as the service zone – including the kitchen, laundry, bathroom and wardrobe, as well as a study. To enable a continuous flow of space, walls of this service zone stop short of the ceiling. There is also an absence of internal doors to further amplify the sense of a singular space. This floor can be accessed via a raw galvanised expanded mesh walkway that enables views through to the landscape below. Thin galvanised columns also support the insulated upper floor concrete slab and a single ground floor bedroom/storage room and bathroom with an outdoor shower, providing privacy for guests. Cues have been taken from homes of the 40s, 50s and 60s that had a 3.6m structural grid; efficient in terms of both structure and materials. A 3.6m grid enables the steel structure and concrete slab to be extremely thin, while also allowing the use of full 2.4m x 1.2m pine plywood sheets on the ceiling without wastage. To optimise energy efficiency, large areas of low-e glass are capped by horizontal shades that exclude the hot summer sun...